Γευστική και χορταστική επιλογή για να αναδείξουμε το μαγείρεμα των λαχανικών τόσο σε πιάτο αλλά και για ορεκτικό. Έτοιμη σε 30 λεπτά, αυτή η vegan συνταγή θα εντυπωσιάσει με την ποικιλία μπαχαρικών και την καθαρή γεύση της.
Υλικά για τα ρολάκια από λάχανο
- 8 φύλλα από κινέζικο λάχανο
- Αλάτι
- Σπορέλαιο
Υλικά για την γέμιση
- 40 ml σπορέλαιο
- 1 κ.γ. κύμινο σπασμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
- 1 τεμ. κρεμμύδι (μεγάλο)
- 1 τεμ. καρότο (μεγάλο)
- 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
- 1 τεμ. κολοκύθι
- 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. τσίλι σκόνη
- 1/2 κ.γ. Garam masala
- 20 ml χυμό λεμόνι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση για την γέμιση
- Κόβουμε το καρότο, το κολοκύθι και την κόκκινη πιπεριά
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία
- Προσθέτουμε το κύμινο και το σκόρδο για 1.5 – 2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους χωρίς να καούν.
- Βάζουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το καρότο, έπειτα την πιπεριά και τέλος το κολοκύθι μαζί με τα μπαχαρικά και τα μαγειρεύουμε για 1.5 – 2 λεπτά.
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε ταψί, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμόνι και το φρέσκο κόλιανδρο
- Αφήνουμε να κρυώσουν
Εκτέλεση για τα ρολάκια λάχανο
- Μπλανσάρουμε τα φύλλα από το λάχανο
- Γεμίζουμε τα φύλλα με την γέμιση και τα τυλίγουμε
- Πριν σερβίρουμε τα ατμίζουμε για δέκα λεπτά σε ατμομάγειρα ή bamboo steamer αν θέλουμε να τα σερβίρουμε ζεστά.
Για το σερβίρισμα
Μπορούμε να γαρνίρουμε και να στολίσουμε τα ρολάκια με αγγούρι κομμένο ψιλό julienne, με φύτρες, με τηγανητά φύλλα κάρυ και μπόλικο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.