Miso, yuzu, φρεσκοκομμένος καφές Arabica, τραγανά μπαχαρικά και ζωηρά χρώματα, πρωταγωνίστησαν σε ένα ακόμη signature Masterclass.

Ένα δημιουργικό Masterclass με πρωτοποριακές γεύσεις και δημιουργίες πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη.

Εισηγήτρια ήταν η Head Pastry Chef της Σχολής, Γιώτα Παυλίδου η οποία δημιούργησε όλες τις συνταγές με βάση την Valrhona, την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο σε συνεργασία με την Deals SA, αποκλειστικό της εισαγωγέα στην Ελλάδα.

Επαγγελματίες και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και τεχνικές με κορυφαίες πρώτες ύλες και εξοπλισμό.

Το περιεχόμενο του Masterclass περιλάμβανε:

  • Εspresso bonbon με coffee ganache, καραμέλα και επικάλυψη bitter
  • Raspberry cheesecake bonbon με shortbread disc
  • Yuzu & Lemon pie bonbon με vanilla marshmallow
  • Peanut & Miso ganache bonbon
  • Spice & Banana caramel bonbon με τραγανά μπαχαρικά και ganache banana
  • Coconut lime bar με γάλα σε μακρόστενη μπάρα

Στόχος του Masterclass ήταν να εισάγει νέες και διαφορετικές γεύσεις χρησιμοποιώντας ως έμπνευση τόσο ορισμένες χαρακτηριστικές γεύσεις όσο και τολμηρούς αλλά δοκιμασμένους στα εργαστήρια της Σχολής συνδυασμούς. Όταν υπάρχουν οι σωστές βάσεις, το miso, με την χαρακτηριστική του umami γεύση, γίνεται ένα υλικό που μπορεί να αναδείξει πολλές συνταγές.

Το ίδιο ισχύει και για την πολυπλοκότητα των υφών σε γεύσεις που δεν έχουμε συνηθίσει ως τώρα σε σοκολατάκια όπως cheesecake, lemon pie αλλά με διαφορετικά υλικά. Την φράουλα αντικαθιστά εκλεπτυσμένα το βατόμουρο ενώ το yuzu προσφέρει μία πολύπλοκη οξύτητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Με 35 χρόνια εμπειρίας, η La Chef Levi προσφέρει επιλεγμένα Masterclasses σε ολιγομελή τμήματα με Έλληνες και ξένους εισηγητές που συνδυάζουν γνώση και δημιουργικότητα, εισάγοντας πάντα κάτι διαφορετικό για την κοινότητα Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και Αρτοποιών.

Στα εργαστήρια του ΙΕΚ La Chef Levi έρχεται τον Απρίλιο ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αρτοποιίας, MOF Mickaël Morieux, μετά από 2 sold out Masterclass και περισσότερες από 20 αυθεντικές συνταγές.