Ένα ακριβό μπουκάλι κρασί, μερικά φύλλα βρώσιμου χρυσού, ένα Kobe Wagyu. Ένας υπερσύγχρονος φούρνος, και ένα μαχαίρι από ατσάλι Honyaki.
Τι κοινό έχουν όλα αυτά;
Είναι όλα αντικείμενα μεγάλης αξίας τα οποία στοιχίζουν τόσο στο αρχικό κεφάλαιο όσο και στα καθημερινά αναλώσιμα των επιχειρήσεων εστίασης. Ένας Σεφ Μάγειρας, ένας Σεφ Ζαχαροπλάστης και όσοι ασχολούνται με τη Γαστρονομία καλούνται να διαχειριστούν υλικά και εξοπλισμό μεγάλης αξίας.
Ποιο από όλα αυτά είναι το πολυτιμότερο;
Η σωστή απάντηση είναι κανένα.

Το ελαιόλαδο έχει μεγάλη θρεπτική και διατροφική αξία επειδή είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και λιπαρά οξέα (ελαϊκό, λινολεικό και λινολενικό οξύ). Τα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου είναι στην πλειοψηφία τους ακόρεστα και όχι κορεσμένα όπως του βουτύρου και των ζωικών λιπών.
Και τι είναι τα ακόρεστα λιπαρά οξέα;
Για να μην μπερδευτείτε με την χημεία του άνθρακα και τους δεσμούς του ας αρκεστούμε στο ότι τα ακόρεστα λιπαρά είναι καλά για τον ανθρώπινο οργανισμό και για την λειτουργία της καρδιάς.
Κάνοντας όμως μια βόλτα στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ συναντούμε συσκευασίες με διάφορους τύπους ελαιολάδου. Ποιο λάδι να επιλέξω; Τι ποικιλία; Το ακριβότερο είναι το καλύτερο ή μήπως είναι όλα ίδια;

Επιλέγοντας ένα επαγγελματικό ψυγείο.

5+1 χρήσιμα tips των ειδικών για να κάνετε τη σωστή επιλογή!
Ο Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος μοιράζεται μαζί μας τα σωστά κριτήρια για την επιλογή των επαγγελματικών ψυγείων. Όντας Διευθυντής Επικοινωνίας και Marketing της ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators, μια εκ των μεγαλύτερων Ελληνικών εταιρειών στο χώρο, είναι ο πλέον κατάλληλος σύμβουλος για να αποφύγετε λάθη που στοιχίζουν και να αξιοποιήσετε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα και τον εξοπλισμό σας!
Δέστε τις ζώνες σας, ξεκινάμε!

Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η 83η Διεθνής ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η La Chef Levi με εμπειρία ετών σε εκθέσεις, διαγωνισμούς και συνεργασίες με εταιρείες δήλωσε παρούσα για μια ακόμη φορά. Το περίπτερο όπου μαγείρευαν Σεφ και σπουδαστές της Σχολής αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που απόλαυσαν ποικίλες δημιουργίες , μας γνώρισαν και έμαθαν περισσότερα για το έργο μας.
Εδώ και χρόνια παραγωγοί πρώτων υλών, έμποροι, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σωματεία και επιμελητήρια εμπιστεύονται τη Σχολή των Σεφ για την προώθηση των προϊόντων τους με πρωτότυπες συνταγές που αναδεικνύουν τις κατάλληλες γεύσεις και αρώματα!

Θα αναρωτιέσαι τι άλλο μπορείς να κάνεις έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές σου ως Μάγειρας ή Ζαχαροπλάστης. Σκέφτεσαι πως μπορείς να ανέβεις επίπεδο και πως μπορείς να παραμείνεις κοντά στις νέες εξελίξεις. Η Σχολή έχει τις απαντήσεις εδώ και 30 χρόνια για τους σπουδαστές της!
Ολοκλήρωσες τη φοίτηση σου στη σχολή και σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις;

Γράφει η Ελπίδα Μορφούλη, Chef και Kitchen Coordinator του ξενοδοχείου Hilton Waldorf στο Λονδίνο, από τη καλοκαιρινή της σεζόν όπου εργάζεται στο εστιατόριο «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» στη Πάτμο.

Κάθε χρόνο όλοι οι μαθητές καλούνται να πάρουν μια απο τις πιο σπουδαίες αποφάσεις της ζωής τους. Το επάγγελμα που θα σπουδάσουν και θα τους ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τι να σπουδάσω;
Και τώρα τι θα κάνω στη ζωή μου;
Τι να επιλέξω;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
 
Τ.Κ. 54624
 
 

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)