ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ!
Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, ώρα 18.00
Τσιμισκή 31 (1ος & 4ος όροφος), Θεσσαλονίκη

Ο 29ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας της La Chef Levi θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η εκδήλωση που πρώτη η La Chef Levi καθιέρωσε έχει γίνει πλέον θεσμός!

Την ημέρα εκείνη στο επίκεντρο θα βρεθούν οι πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής, οι οποίοι θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που πήραν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο.

Το 1989, έτος ίδρυσης της πρώτης ιδιωτικής σχολής Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στην Ελλάδα, η πρωτοπόρος Chef Βιργινία Αναστασιάδου και μια ομάδα εξεχόντων και φημισμένων επαγγελματιών του κλάδου διοργανώνουν τον πρώτο διαγωνισμό Γαστρονομίας, ο οποίος έκτοτε και κάθε χρόνο πραγματοποιείται αδιάλλειπτα στις εγκαταστάσεις της σχολής. Επαγγελματίες Σεφ μάγειρες, Σεφ Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιοί, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συνδέονται με τον κλάδο, χορηγοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου πλαισιώνουν την εκδήλωση που επικροτεί την αποκλειστική εξειδίκευση, την αριστεία και την καινοτομία.

Αφυδατωμένα vs Φρέσκα: and the winner is…
Καθημερινά όλο και περισσότεροι σπουδαστές μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας μας ρωτάνε αν τα αφυδατωμένα φρούτα και λαχανικά που τρώνε είναι υγιεινά.
Η απάντησή μου είναι πάντοτε η ίδια: «Εξαρτάται».
Και από τι εξαρτάται λοιπόν;
Μα φυσικά από τη μέθοδο η οποία χρησιμοποιήθηκε για να αφυδατώσει το προϊόν. Για πολλούς λόγος ένα αφυδατωμένο φρούτο δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα φρέσκο. Πολλές φορές όμως, μας είναι πιο εύκολο να ανοίξουμε ένα σακουλάκι και να φάμε ένα αφυδατωμένο βερίκοκο από το να αγοράσουμε ένα φρέσκο και να το πλύνουμε.

La Chef à Paris: Εκπαιδευτική εκδρομή στη πόλη του φωτός!
Σκοπός της σχολής μας εδώ και 30 χρόνια είναι η παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων, πλήρως εναρμονισμένων με το αντικείμενο σπουδών δίνοντας στους σπουδαστές μας σφαιρική προσέγγιση στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει να ειδικευτούν μαζί μας, τη Γαστρονομία.
Έτσι λοιπόν, ως είθισται άλλωστε, οργανώσαμε και φέτος μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Και γιατί στο Παρίσι; Θα έλεγε κανείς ότι το Παρίσι είναι η πόλη των ερωτευμένων. Είναι όμως και η «Μέκκα» της υψηλής γαστρονομίας. Με αφορμή την έκθεση “Europain” η οποία αφορά τόσο αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες όσο και μάγειρες, πραγματοποιήσαμε το πολυαναμενόμενο για τους σπουδαστές μας ταξίδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
 
Τ.Κ. 54624
 
 

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)