ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ CHEF

Μετά από ένα εκπαιδευτικό ταξίδι ανταλλαγής στο Μεξικό όταν ήταν μικρή, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στην Αρτοποιία συνέχισε το παγκόσμιο ταξίδι της στην Αυστραλία ενώ με την επιστροφή της, σπούδασε Ζαχαροπλαστική όπου αποφοίτησε ούσα αριστούχος από τη Σχολή Ferrandi. Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στα παλάτια των Παρισίων. Για τρία συναπτά έτη και από διαφορετικές πηγές, βραβεύεται ως καλύτερη Pastry Chef, δύο στη Γαλλία και μια στη Ρωσία!

Για τη συνεργασία της με τη La Chef Levi δήλωσε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που έρχομαι για πρώτη φορά στη Ελλάδα και τη La Chef Levi. Συνάντησα στο πρόσωπο των ανθρώπων της Σχολής, τον επαγγελματισμό και το πάθος για εξέλιξη, απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία στην εκπαίδευση. Ανυπομονώ να επισκεφθώ τη Σχολή και να συναντήσω όλους εσάς που θέλετε να ταξιδέψετε μαζί μου σε βραβευμένες δημιουργίες που συνδυάζουν τεχνική, καινοτομία και υπέροχα υλικά!»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCLASS

Προσανατολισμένο στις σύγχρονες ανάγκες των επαγγελματιών και όλων όσων λατρεύουν την υψηλή ζαχαροπλαστική, η βραβευμένη Chef Patissier Nina Metayer έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να διδάξει σε ένα τριήμερο Masterclass τις συνταγές που την έχουν ξεχωρίσει παγκοσμίως. Με custom τρισδιάστατες φόρμες, πρωτότυπα υλικά και τεχνικές υψηλού επιπέδου, οι εμπειρίες που προσφέρει η παρουσία μιας Chef του βεληνεκούς της Metayer, καθιστούν το Masterclass αυτό χαμένη ευκαιρία για όσους δεν το παρακολουθήσουν.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Group Demonstration: 15 ατόμων
Η επιλογή της La Chef Levi για group 15 ατόμων πέρα από την μέγιστη αποτελεσματικότητα, προσδίδει στους συμμετέχοντες και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ημερομηνία: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 22-24 Ιανουαρίου

Ώρες: 09.00-13.00

Σε ένα masterclass με συνταγές και τεχνικές διεθνούς ζαχαροπλαστικής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν βήμα – βήμα όλα τα στάδια των παρασκευών με επεξηγήσεις από την Chef αλλά και να θέσουν τις απορίες τους. Ένα τριήμερο masterclass επίδειξης για όσους ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στη Ζαχαροπλαστική και επιθυμούν να εμπνευστούν και να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίον δουλεύει η δις καλύτερη Pastry Chef της Γαλλίας, Nina Metayer.

1. Bûchette cigarette russe – Η μοναδική συνταγή με τις custom φόρμες της Chef
2. Pavlova- βραβευμένη συνταγή από μια βραβευμένη Chef
3. Dessert argume – Eπιδόρπιο με εσπεριδοειδή, ιδανικό και για εστιατορική ζαχαροπλαστική.
4. Baba chocolat griotte – μπαμπάς με σοκολάτα και βύσσινο
5. Tarte citron meringue – τάρτα λεμονιού και μαρέγκας
6. Couronne tatin –στεφάνι μήλου σε τάρτα

Τεχνικές προσεγγίσεις του σεμιναρίου:
1. Brioche au levain – μπριός με προζύμι
2. Μeringue français – γαλλική μαρέγκα
3. Meringue suisse –ελβετική μαρέγκα
4. Meringue soufflé – μαρέγκα σουφλέ
5. Τι να προσέξω στις κοπές, στα ψησίματα και στη διακόσμηση
6. Le travail de fruits frais – τρόποι αξιοποίησης των φρέσκων φρούτων
7. Cuisson de fruits – Μαγείρεμα και διαχείριση των φρέσκων φρούτων
8. Décor chocolat – Ντεκόρ από σοκολάτα και ειδικές τεχνικές από την Chef
9. Pochage et finitions – Τεχνικές φινιρίσματος για διακοσμήσεις
10. Biscuit moelleux – μαλακό μπισκότο και η χρήση του σε διαφορετικές παρασκευές
11. Mousses & Crémeux
12. Dessert de restaurant – επιδόρπια εστιατορίου
13. Décor de desserts de restaurant – διακόσμηση επιδόρπιων του εστιατορίου
14. Décor boutique – Διακόσμηση για boutique ζαχαροπλαστεία
15. Chantilly, Glaçage  σύγχρονες τεχνικές αξιοποίησης και δημιουργίας
16. Comment réalizer son propre moule en silicone – Πώς να φτιάξετε δική σας φόρμα σιλικόνης.

Group Hands on: 15 ατόμων
Η επιλογή της La Chef Levi για group 15 ατόμων πέρα από την μέγιστη αποτελεσματικότητα, προσδίδει στους συμμετέχοντες και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 22-24 Ιανουαρίου 17.00-21.00

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργούν και θα εκτελούν τις συνταγές μαζί με την Chef και θα λαμβάνουν καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Παράλληλα θα λύνονται απορίες, θα γίνεται αναλυτική παρουσίαση και επεξήγηση των τεχνικών και των εκτελέσεων στους συμμετέχοντες. Ιδανικό για επαγγελματίες και όσους επιθυμούν να λάβουν σύγχρονες τεχνικές ευρείας εφαρμογής στον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής από τη βραβευμένη Chef.

1. Dessert argume – Eπιδόρπιο με εσπεριδοειδή, ιδανικό και για εστιατορική ζαχαροπλαστική.
2. Couronne tatin –στεφάνι μήλου σε τάρτα
3. Pavlova- βραβευμένη συνταγή από μια βραβευμένη Chef
4. Tarte citron meringue – τάρτα λεμονιού και μαρέγκας
5. Μeringue français – γαλλική μαρέγκα
6. Meringue suisse –ελβετική μαρέγκα
7. Meringue soufflé – μαρέγκα σουφλέ
8. Τι να προσέξω στις κοπές, στα ψησίματα και στη διακόσμηση
9. Le travail de fruits frais – τρόποι αξιοποίησης των φρέσκων φρούτων
10. Cuisson de fruits – Μαγείρεμα και διαχείριση των φρέσκων φρούτων
11. Décor chocolat – Ντεκόρ από σοκολάτα και ειδικές τεχνικές από την Chef
12. Pochage et finitions – Τεχνικές φινιρίσματος για διακοσμήσεις
13. Biscuit moelleux – μαλακό μπισκότο και η χρήση του σε διαφορετικές παρασκευές
14. Mousses & Crémeux
15. Dessert de restaurant – επιδόρπια εστιατορίου
16. Décor de desserts de restaurant – διακόσμηση επιδόρπιων του εστιατορίου
17. Décor boutique – Διακόσμηση για boutique ζαχαροπλαστεία
18. Chantilly, Glaçage  σύγχρονες τεχνικές αξιοποίησης και δημιουργίας
19. Comment réalizer son propre moule en silicone – Πώς να φτιάξετε δική σας φόρμα σιλικόνης

Οι συνταγές και οι εκτελέσεις θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σε ειδικό booklet. Θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων με υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ στην είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση.

Θα μοιραστούν ποδιές της Σχολής σε όσους συμμετέχουν στα masterclasseis, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν τη δική τους στολή χωρίς διακριτικά και διαφημιστικές τοποθετήσεις.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Μία γεύση από όσα θα δούμε:

Αν είσαι σπουδαστής ή απόφοιτος της Σχολής, επικοινώνησε απευθείας μαζί μας και επωφελήσου από την ειδική έκπτωση!
Οι Early Birds κρατήσεις θέσεων επωφελούνται από επιπλέον έκπτωση με τιμές:
Group Demonstration: 700€ & Group Hands on – Atelier: 1050€